Autora del texto: Mariasun Landa
Título en esloveno: 
Moja roka v tvoji
Título del original: Mi mano en la tuya 
Traducción: Marija Uršula Geršak
Dátos técnicos: 14.6×20.9; 68 pp.
ISBN: 978-961-6886-24-6
Precio: 18,00€, al comprar en nuestra página web 16,20€ (10% de descuento).


Moja roka v tvoji je prvoosebna pripoved trinajstletnega Xavija o težavah s komunikacijo v sodobni družbi. Zgodbo odraščajočega mladostnika, ki ga mamina izbira novega partnerja tako preseneti, da se odloči za beg od doma, je baskovska avtorica Mariasun Landa zasnovala problemsko, a obenem tudi psihološko poglobljeno, družbeno vpeto in formalno odprto.
Besedilo je v izvirniku izšlo leta 1995, bilo v naslednjih letih prevedeno v vse jezike Iberskega polotoka ter toplo sprejeto med bralci.

 


Baskovska avtorica MARIASUN LANDA (Renteria, 1949) sodi med najizvirnejše avtorje za mlade bralce na Iberskem polotoku, za katere je v baskovščini napisala več kot trideset knjig, ki so prevedene v številne jezike, med drugim tudi v slovenščino (Krokodil pod posteljo, Ko so mačke tako same, Slon Ptičjesrčni ). Za svoje literarno ustvarjalnost je prejela številne baskovske in tudi španske literarne nagrade (Slikanica Slon Ptičjesrčni je leta 2001 prejela nagrado Bela vrana), med drugim tudi nacionalno nagrado za mladinsko književnost. Špansko združenje za otroško in mladinsko književnost jo je leta 2008 predlagalo za Andersenovo nagrado, dvakrat (1992 in 2006) je bila uvrščena tudi na IBBY-jev častni seznam.