Avtorica besedila: Juana Cortés Amunarriz
Naslov:
Greta in Cirkus Simba Jo-Jo
Naslov izvirnika: Greta y el Circo Simba Yo-Yo
Ilustracije:
 Jen del Pozo
Prevod: 
Barbara Pregelj
Tehnični podatki:
19×21; 80 strani
ISBN: 
978-961-6886-29-1
Cena:
18,00€, ob nakupu na naši spletni strani 16,20€ (z 10% popustom).  Naroči


Greta med šolskim odmorom nepričakovano izve, da bo morala ponavljati razred. To jo tako pretrese, da sploh ne more misliti na nič drugega. Žalostna je, a tudi zaskrbljena: le kaj bodo rekli njeni starši? 
Po koncu pouka zato Greta brez cilja blodi po mestu in naleti na skrivnostni Cirkus Simba Jo-Jo, kjer si najde najbolj neverjetne prijatelje. Se ji bo z njihovo pomočjo uspelo spoprijateljiti tudi s svojim neuspehom?

 


Juana Cortés Amunarriz se je rodila leta 1966 v majhnem mestecu Hondarribia, v baskovski pokrajini Guipuzkua, v deželi ob morju, kjer so doma morske deklice in ribiči. Kmalu se je preselila v notranjost Španije, v Madrid, v mesto, kjer je začela delati to, kar ji najbolj ugaja: pisati. In odtlej ni odnehala! Za svoje zgodbe, romane in pravljice je dobila več nagrad, med drugim je bila tudi med finalisti nagrade Premio Euskadi za otroško književnost.


Jen del Pozo že od malih nog rada riše, še posebej zmaje, zmaje obožuje. Hotela je postati arheologinja, a jo je tako prevzelo risanje, da je študirala umetnostno zgodovino in se izpopolnjevala v ilustraciji. Pripravila je vrsto razstav in ilustrirala pravljice, stripe, pripravila naslovnice in poskrbela za grafično podobo različnih dogodkov. In ker je vse lepše risala, je priletela na založbo Malinc, tam je naletela na Greto in njeno dogodivščino s cirkusom Simba Jo-Jo, o kateri lahko berete. Jen se je rodila v Madridu, a že vrsto let živi na Kanarskih otokih, v mestu Tenerife.