Sedem noči s Paulo

Avtor besedila: Juan Kruz Igerabide in Patxi Zubizarreta
Naslov:
Sedem noči s Paulo
Naslov izvirnika: Siete noches con Paula
Ilustracije:
 Elena Odriozola
Prevod:
Ana Fras
Tehnični podatki:
14,6x20,9; 116 strani
ISBN: 
978-961-6886-37-6
Cena:
18,00€, ob nakupu na naši spletni strani 16,20€. (z 10% popustom) Naroči

E-knjigo lahko kupite ali si jo sposodite na 


V zgodbi Sedem noči s Paulo spoznamo deklico Paulo in Ilustracije Elena Odriozola izvemo, kako je preživela čas, ko je morala zaradi bolezni ostati v bolnici. A ta zgodba vsebuje še druge zgodbe, v katerih lahko uživaš. Prav tako lahko zgodbe preženejo dolgčas in kdo ve, morda te lahko celo pozdravijo, saj imajo tudi čudežno moč.
Izpod peresa Patxija Zubizarrete in Juan Kruza Igerabida, dveh baskovskih avtorjev, ki sta že našla svojo pot med števine bralce po vsem svetu, tudi med slovenske.


Juan Kruz Igerabide»Pravljice in pesmi so način, na katerega dihamo življenje«, pravi Juan Kruz Igerabide Sarasola, ki se je rodil v baskovski vasici na severu Španije in zrasel z dvema jezikoma: maternim jezikom, starodavno baskovščino in španščino, ki je bila jezik njegovega šolanja. Vrsto let je tudi sam učil. Tako je odkrival svet pravljic in pesmi s svojimi učenci in otroki.

 


Patxi ZubozarretaPatxi Zubizarreta se je rodil leta 1964 v Baskiji. Ko je bil majhen, je bil debelušen, saj je imel zelo rad slaščice. Želel si je, da bi bil, ko odraste, slaščičar. A ko je končal študij španščine, je začel pisati in s pisateljevanjem še do danes ni odnehal.

Objavil je več kot dvajset knjižnih naslovov, ki se odlikujejo po  izčiščeni pripovedi in izjemni senzibilnosti. Na svoji literarni poti je doslej dobil nekaj pomembnih nagrad, pa tudi privilegij, da lahko živi od literature.

 


Elena OdriozolaElena Odriozola, San Sebastian – Donostia, 1967, se ni odločila, da bo ilustratorka. Ilustriranje je prišlo kar samo od sebe. Zgodilo se je leta 1997, a se je v resnici začelo, ko je bila še majhna. Počasi, brez hitenja, ciljev in namenov. In še traja.

Odriozola velja za eno najbolj priznanih španskih ilustratork. Za svoje delo je dobila vrsto nagrad, bila pa je tudi nominirana za Andersenovo nagrado.