Odprta knjiga: GG4U

Se tudi vi sprašujete, kako navdušiti najstnike za branje? Kako med knjižne platnice pritegniti odraščajoče fante in dekleta, ki se jim knjiga vse bolj izmika? Kako knjigo postaviti ob bok digitalnim medijem?

Ker se pri založbah Malinc in KUD Sodobnost International že več let ukvarjamo s projekti, ki skrbijo za bralno kulturo, smo se odločili, da slednjega pripravimo skupaj. GG4U je namenjen predvsem starejšim učencem (7., 8., in 9. razred). Trudimo se, da je projekt zabaven, poteka kot igra, povezuje tako spletne medije kot knjige, da ima osrednjo vlogo v projektu tudi šolska knjižnica, kjer se družite in o prebranem izmenjujete mnenja, da omogoča poglobljeno branje, da najboljše bralce na koncu čaka nagrada.

Kako projekt poteka?

Projekt je zastavljen v tekmovalnem duhu in poteka preko spleta. Učenci tekmujejo v trojkah, vsaka si izbere svoj vzdevek. Cilj tekmovanja je, da ekipe pravilno rešijo knjižne uganke, postopno odkrijejo naslove knjig, ki jih prebiramo v projektu, in dejavno dokažejo, da so jih prebrale. Zmaga ekipa, ki bo najhitreje, najbolj odmevno in najuspešneje dosegla vse cilje in dosegla najvišje število točk. Skupina treh učencev, ki se bo pri nalogah najbolj odrezala, bo prejela nagradni izlet skupaj s svojo mentorico v vetrovnik v Logatcu (https://www.aerodium.si/) ali v letni adrenalinski park na Krvavcu (https://www.rtckrvavec.si/). Ekipa si izlet izbere v dogovoru z mentorico ali mentorjem branja.

Kako se prijavite k projektu in pogoji sodelovanja

Če se boste odločili za sodelovanje v projektu, se strinjate, da boste svojo skupino v primeru zmage, pospremili na nagradni izlet ali poskrbeli za spremstvo. Da v projektu lahko sodelujete, je obvezen nakup vseh šestih knjig, ki jih potrebujete za uspešno izvedbo projekta. Z enim naročenim kompletom knjig lahko sodelujeta dve skupini (torej šest učencev). Celoten komplet stane 139,70 €, za vsak naslednji komplet pa se prizna 50 % popust.
Obvežete se, da boste skrivnost, za katere naslove gre, skrbno varovali in jo ne boste delili z nikomer.

Predstavitveni video projekta:

Predstavitveni video za mentorice in mentorje:

Postopek prijave v GG4U za udeležence, tekmovalce:

Pisna navodila za postopek prijave v GG4U za udeležence so dosegljiva tukaj. Povzetek pravil igranja je dosegljiv tukaj.

Več informacij o projektu najdete tudi na Facebook strani projekta, lahko pa nas kontaktirate na bralniprojektGG4U@gmail.com.

Projekt GG4U sofinancirata program Evropske unije Ustvarjalna Evropa ter Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.