Ko so mačke tako same

Avtorica besedila: Mariasun Landa
Naslov: Ko so mačke tako same
Naslov izvirnika: Katuak bakar-bakarrik sentitzen direnean
Ilustarcije: Pšenica Kovačič
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 14.6×20.9; 128 strani
ISBN: 978-961-6886-03-1
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.

RAZPRODANO

Prelistaj knjigo
Maider je deklica, ki se sooča s težavami sodobnega sveta, morebitno razvezo staršev. Razumevajočo prijateljico najde v Ofeliji. A z Ofelijo je težko. Pogleda te s svojim izrazom nedolžnega tigra, se nežno podrgne ob tvoj vrat in te gleda, kot da ni skrivila lasu niti muhi, dokler se ji ne nasmehneš …

Baskovska avtorica MARIASUN LANDA (Renteria, 1949) sodi med najizvirnejše avtorje za mlade bralce na Iberskem polotoku, za katere je v baskovščini napisala več kot trideset knjig, ki so prevedene v številne jezike, med drugim tudi v slovenščino (Krokodil pod posteljo, Ko so mačke tako same ). Za svoje literarno ustvarjalnost je prejela številne baskovske in tudi španske literarne nagrade, med drugim tudi nacionalno nagrado za mladinsko književnost. Špansko združenje za otroško in mladinsko književnost jo je leta 2008 predlagalo za Andersenovo nagrado, dvakrat (1992 in 2006) je bila uvrščena tudi na IBBY-jev častni seznam. Slikanica Slon Ptičjesrčni je leta 2001 prejela nagrado Bela vrana.

PŠENICA KOVAČIČ je diplomirana slikarka, ki nadaljuje svoj podiplomski študij slikarstva na Šoli za risanje in slikanje, Arthouse. Diplomirala je z odliko iz Vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na temo stripa in živalske problematike. Je avtorica stripov, ilustratorka, slikarka in oblikovalka vidnih sporočil. Živi in dela v Ljubljani.