Krokodil pod posteljo

Avtorica besedila: Mariasun Landa

Naslov: Krokodil pod posteljo
Naslov izvirnika: Un cocodrilo baja la cama
Ilustarcije: Pšenica Kovačič
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 14.6×20.9; 80 strani
ISBN: 978-961-6886-02-4
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 16,99 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 5,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Vse se začne, ko Juanjo (J. J.), povprečen in osamljen uradnik, čigar življenje je ravno tako povprečno, pod svojo posteljo odkrije krokodila, ki se prehranjuje le s čevlji. Zgodba se zaplete, ko J. J. opazi, da tega nenasitnega plazilca lahko vidi le on in da se bo le stežka rešil iz godlje, v kateri se je znašel.

Baskovska avtorica MARIASUN LANDA (Renteria, 1949) sodi med najizvirnejše avtorje za mlade bralce na Iberskem polotoku, za katere je v baskovščini napisala več kot trideset knjig, ki so prevedene v številne jezike, med drugim tudi v slovenščino (Krokodil pod posteljo, Ko so mačke tako same ). Za svoje literarno ustvarjalnost je prejela številne baskovske in tudi španske literarne nagrade, med drugim tudi nacionalno nagrado za mladinsko književnost. Špansko združenje za otroško in mladinsko književnost jo je leta 2008 predlagalo za Andersenovo nagrado, dvakrat (1992 in 2006) je bila uvrščena tudi na IBBY-jev častni seznam. Slikanica Slon Ptičjesrčni je leta 2001 prejela nagrado Bela vrana.

PŠENICA KOVAČIČ je diplomirana slikarka, ki nadaljuje svoj podiplomski študij slikarstva na Šoli za risanje in slikanje, Arthouse. Diplomirala je z odliko iz Vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na temo stripa in živalske problematike. Je avtorica stripov, ilustratorka, slikarka in oblikovalka vidnih sporočil. Živi in dela v Ljubljani.