Nogometastični – Skrivnost spečih sodnikov

Avtor besedila: Roberto Santiago
Naslov: Nogometastični – Skrivnost spečih sodnikov
Naslov izvirnika: Los fudbolisimos, el misterio de los árbitros dormidos
Ilustarcije: Enrique Lorenzo
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 14.6×20.9; 296 strani
ISBN: 978-961-6886-63-5
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 25,00 €, ceno s popustom preverite v spletni trgovini.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Sedemčlanska nogometna ekipa iz Sota Alta ni zgolj šolsko nogometno moštvo. Je veliko več. Skrivaj smo sklenili dogovor, da nas nič in nihče ne bo ločil. Nikoli. In naj se zgodi karkoli. In ko se je zgodilo, kar se je zgodilo, nam ni preostalo drugega, kot da se zadeve lotimo. Pripravili smo detektivske pripomočke … in se prepustili dogodivščini. Saj smo vendar Nogometastični.

ROBERTO SANTIAGO je pri trinajstih s svojo nogometno ekipo šole San Agustín osvojil medaljo. Pozneje je napisal nekaj romanov in režiral filme. A še vedno sanja o tej medalji in svojih prijateljih. Zato je začel pisati serijo o Nogometastičnih.

Profesionalna nogometna pot ilustratorja ENRIQUEJA LORENZA se je končala, ko mu je na safariju na kolena sedel nosorog. Zdaj pa občasno riše medtem ko čaka, da mu presadijo Messijeve noge.

Nogomet in knjige, šport in knjige, šport in kultura. Nasprotnika ali zaveznika?. Na to vprašanje smo skušali odgovoriti ob seriji knjig Nogometastični, ki jih berejo tudi tisti, ki po knjigah sicer ne segajo. Uvodoma smo spregovorili o nekaterih stereotipih, povezanih s športom in kulturo, v nadaljevanju pa opozarjali na stike med razgibavanjem telesa in duha, ki ga spodbujajo knjige o športu, pa tudi nekateri projekti. Sta šport in kultura lahko zaveznika in zakaj? So uspešni športniki lahko učno uspešni ali se šport in učenje izključujeta? Obstajajo moški športi? Kako uspešne nogometašice so dekleta? Kaj berejo hokeisti? Jim je branje ljubo ali zoprno? Zakaj je tako? O vsem tem in še marsičem je na v Debtani kavarni na Slovenskem knjižnem sejmu Barbara Pregelj govorila s sogovorniki Sabino Fras Popovič, Francijem Bohincem in Korino Laro Janež.

Didaktično gradivo je v pripravi.