Evropski projekti

Založba Malinc sodeluje pri evropskih projektih z namenom približevanja visokokakovostnih literarnih del predvsem mladim bralcem.

LIT-UP EU (2022-2025)

Cilj projekta LIT-UP, ki ga financira Evropska unija, je implementacija tekmovalnih strategij z namenom izobraževanja avtorjev in založnikov s pomočjo usposabljanj, webinarjev in dogodkov po celi Evropi. Triletni projekt bo zagotovil orodja in strategije, s katerimi bodo sodelujoči založniki in avtorji lahko za preživetje tekmovali z velikimi jeziki in igralci na lastnih trgih. Vsega skupaj osem partnerskih institucij iz celotne Evrope, vključno z založbo Malinc, bo skupaj zagotovilo nove načine povezovanja z vzpostavitvijo široke in močne mreže založnikov in avtorjev iz Evrope.

Več…

LITPRAX (2022-2024)

Projekt LITPRAX je rezultat dolgega in dinamičnega sodelovanja različnih institucij na področju pedagogike in raziskovanja. Cilj projekta je razširiti sodelovanje z aktivnostmi, ki so povezane s praktičnimi vidiki literature.

Več…

Poti do evropske književne raznolikosti (2021-2022)

V okviru projekta bomo izdali, promovirali in kontekstualizirali sedem kakovostnih del, ki izhajajo iz manjšinskih in/ali manj znanih literatur in jezikov ter so bili nagrajena tako doma kot v tujini.

Več…

Glavne strani evropske literature (2018-2020)

Cilj projekta je bilo izbiranje, prevajanje, distribucija in promocija visokokakovostnih literarnih del, predvsem za mlade bralce, iz grščine, baskovščine, slovaščine, katalonščine v slovenščine ter slovenščine v španščino.

Več…

Evropska književna raznolikost za mlade bralce (2015-2017)

Projekt vključuje izdajo, promocijo in kontekstualizacijo desetih kakovostnih besedil mladinske književnosti malih in manj znanih evropskih mladinskih književnosti.

Več…

Izvedba teh projektov je financirana s strani Evropske komisije.