To ni knjiga o seksu

Avtorica besedila: Chusita Fashion Fever
Naslov: To ni knjiga o seksu
Naslov izvirnika: Esto no es libro de sexo
Prevod: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 16.5×23.5; 160 strani
ISBN: 978-961-6886-53-6 in 978-961-6886-55-0
Cena: 25,00€ , ceno s popustom preverite v Trgovina

PRELISTAJ KNJIGO

To ni knjiga o seksu je sodoben način prikaza uvoda v spolno življenje mladih. Prikazuje posamezne stopnje odnosa med dvema osebama od všečnosti, spogledovanja, zmenka, dotikov, poljubov, slačenja, samozadovoljevanja in različnih načinov spolnih užitkov.
Napisana je neposredno in z upoštevanjem naslovnika, odprto in vključujoče. Ponuja izhodišča za razmišljanje, vprašanja in odgovore, nasvete ter opise konkretnih situacij, teste, zanimivosti, stripe in obilo humorja.  


5 dejstev o Chusiti Fashion Fever
Njeno pravo ime je María Jesús Cama.
Po poklicu je tajnica.
Stara je 30 let.
Je znana vlogerka.
Ima 5 milijonov naročnikov.
Katera od trditev ni pravilna?

Spremljate lahko tudi njen YouTube kanal.

IZ RECENZIJ

To ni knjiga o seksu je sodoben način prikaza uvoda v spolno življenje mladih. Prikazuje posamezne stopnje odnosa med dvema človekoma od všečnosti, spogledovanja, zmenka, dotikov, poljubov, slačenja, samozadovoljevanja in različnih načinov spolnih užitkov.

Kot ginekologinji mi je všeč, da je na več mestih v knjigi poudarjena varna spolnost. Uporaba kondoma ščiti pred spolno prenosljivimi boleznimi in neželeno nosečnostjo. Način stripa je nazoren in privlačen, podatki v kvadratkih so zelo zanimivi, vprašalniki ti dajo vedeti v kateri stopnji doživljanja spolnosti se nahajaš.

Knjiga dopušča in razlaga različne možnosti dojemanja spolnosti, nagovarja mlade, naj razmišljajo v svojem imenu, se ne primerjajo s svojimi vrstniki in so v svojih dejanjih odgovorni in samozavestni.

                                      mag. Uršula Reš Muravec, dr. med., ginekologinja
                                                                     Zdravstveni center Dravlje

Ta knjiga je priročnik in leksikon spolnosti za mlade, ki pomaga predstaviti spolnost na mladostnikom razumljiv način. Napisana in oblikovana je na sodoben, pogumen in neposreden način, ki je dovolj razumljiv, da bralec ne potrebuje dodatnega predznanja za razumevanje napisanega. Potrebno je le opazovanje in raziskovanje samega sebe, da z njo mladi lahko najdejo sproščeno in varno pot v svet spolnosti.

Spolnost je najneposrednejši stik s sočlovekom, ki nas izpolnjuje in vzajemno osrečuje, kadar gre za sporazumno dajanje in sprejemanje. Kot takšna pri mladem človeku pomembno vpliva na njegovo samopodobo. Avtorica se dotakne tudi tistih delov spolnega življenja, ki so še vedno prepogosto zamolčani.

Knjigo priporočam ne le mladostnikom in njihovim staršem. Primerna je tudi za vse nas, ki se z mladimi in njihovimi vprašanji na poti v odraščanje srečujemo tudi poklicno. Pogosto nam bo lahko pomagala premagati zadrego, ki je še vedno prevečkrat prisotna, ko pogovor nanese na spolnost. Pred nami je vsekakor knjiga, ki jo bo vedoželjen mladostnik prebral na dah in spoznal, da njegovi problemi in vprašanja niso samo in zgolj njegovi.

           mag. Gorazd Kalan, dr. med., pediater in spec. intenzivne terapije