Kdo je kdo

Barbara Pregelj

Glavna urednica in vodja bralnomotivacijskih projektov

Je doktorica literarnih ved in docentka za književnost na Univerzi v Novi Gorici. Je diplomirana hispanistka in literarna komparativistka, po koncu študija v Ljubljani je nadaljevala študij na univerzi v Salamanci v Španiji. Magistrirala je s temo iz španskega baroka, doktorirala pa s tezo o trivialnih elementih v sodobni slovenski književnosti. Kot prevajalka v slovenščino in španščino ter iz baskovščine, katalonščine in galicijščine je dejavna kot posrednica med slovenskim, iberskim in španskoameriškim kulturnim prostorom. Je tudi stalna sodna tolmačka za španski jezik. Kot prevajalko jo strastno zanima problem branja in interpretacije teksta, kot urednico pa, kako bi z virusom dobre literature okužila čim več bralcev.

Aleš Cigale

Odgovorni in tehnični urednik

Je univerzitetni diplomirani elektrotehnik z dolgoletnimi izkušnjami iz vodenja projektov in sistemskega dela na področju informacijske tehnologije. Četudi so ga vedno zanimale knjige, si ni niti v sanjah predstavljal, kako zelo so šele zanimive, ko jih spoznaš pobliže, pa tudi avtorje, dežele, iz katerih prihajajo, in otroke, ki jih berejo ter njihove izdelke … Iz hobija in ljubiteljskega učenja španščine je ustvaril podjetje, ki noče biti samo založba. V njem se skoraj vsak dan kaj novega nauči in to ga navdušuje.

Francisco Tomsich

Grafični oblikovalec, ilustrator

Je likovni umetnik, pesnik in učitelj umetnosti, ki je bil rojen 1981 v Urugvaju, kjer je diplomiral na Filozofski in pedagoški fakulteti. Ustanovil je vrsto umetniških društev in sodeloval v kolektivnih projektih, povezanih z Latisnko Ameriko in Evropo. Od leta 2003 pripravlja individualne in kolektivne razstave, programe in razstavne projekte, izdaje in performanse, pri tem pa uporablja najrazličnejša sredstva (sliko, fotografijo, inštalacijo, risbo, video, kiparjenje, zvok, besedilo). Je avtor člankov o umetnosti, literaturi in literarnih besedilih, ki so izšli v Urugvaju, Izraelu, Mehiki, Sloveniji in ZDA. Za svoje ustvarjanje je dobil vrsto priznanj (med drugim urugvajsko Nacionalno nagrado).

Katarina Kogej

Vodja projektov in ustvarjalka spletnih vsebin

Je diplomirana anglistka in literarna komparativistka, ki svoje navdušenje nad tujimi jeziki in kulturami skuša prenesti tudi na druge, pa naj bo to v šoli ali preko branja knjig. Z navdušenjem se podaja na dolga potovanja, ki so v zadnjem času predvsem literarna.

Filip Balog

Filip je producent, ki najraje ustvarja avdiovizualne vsebine, pa naj bodo povezane s knjigami, avtorji ali čim drugim. Pri Založbi Malinc skrbi za marketing in prodajo končnim uporabnikom. Obožuje dolge snemalne dni in dobro kavo.

Manca Sirk

Manca je grafična oblikovalka, ki pri Založbi Malinc poskrbi, da naše knjige izstopajo na knjižnih policah. Je najnovejša članica ekipe, saj z založbo sodeluje šele od leta 2023. Obožuje potovanja ter rock glasbo.

Naše vrednote

KAKOVOST IN KNJIŽEVNA RAZNOLIKOST

Smo butična založba z vrhunskimi avtorji in avtoricami, ki poudarjajo raznolikost kulturnih prostorov.

ŽAR in ISKRENOST

Ker nas navdihuje barvitost literarnih svetov, odstiramo možnosti za uživanje v raznolikosti tudi drugim. Pri tem nas vodijo lastne izkušnje.

USTVARJALNOST in IGRIVOST

Pri nas knjige najdejo svojo pot do bralca: motiviramo za branje, izobražujemo, se povezujemo in sodelujemo. Delo združujemo z igro in igrivost spodbujamo tudi pri drugih.

RAZVOJ

Znanje in radovednost za nas nimata meja. Nenehno se razvijamo in k razvoju spodbujamo tudi druge.

UČENJE in VZTRAJNOST

Učenje je pot, ki nastaja in se utrjuje, ko po njej stopamo. Z vsako knjigo ali projektom se nečesa naučimo – na ta način ozaveščamo in razvijamo svoje potenciale. Vztrajamo na poti do vrednih ciljev.

UPORABNOST

Najsodobnejša in preverjena spoznanja stroke pretvarjamo v konkretne projekte pri izdajanju knjig, promociji ter motiviranju branja.

SODELOVANJE in DELITEV

Z drugimi delimo svoje znanje, ideje, izkušnje in primere dobre prakse. Ko delimo in se povezujemo ter sodelujemo z drugimi, smo vsi bogatejši.