El anillo mágico

Avtor besedila: Peter Svetina
Naslov:
El anillo mágico
Naslov izvirnika: Čudežni prstan
Ilustracije:
 Damijan Stepančič
Prevod:
Barbara Pregelj in Gemma Santiago Alonso
Tehnični podatki:
21,0×29,7; 40 strani
ISBN: 
978-961-6886-31-4
Cena:
17,00 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 10,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Španska izdaja knjige Čudežni prstan Petra Svetine.

Ljudmila Krasinc je operna pevka, ki se je pred kratkim preselila v mesto in si najbolj želi spoznati nove prijatelje. Take prave, s katerimi bi lahko kramljala in hodila na izlete. Ko nekega dne na nabrežju Ljubljanice kupi čudežni prstan, se zgodi – čudež. In kot se pri čudežih pogosto dogaja, ga Ljudmila najprej sploh nima za čudež, pač pa za čisto navadno goljufijo.

Odkrita in humorna zgodba v španščini o iskanju pravega prijateljstva, ki nam pokaže, da tudi čudeži obstajajo, le verjeti je treba vanje!

Ko je bil Peter Svetina majhen, je bil prepričan, da bo, ko odraste, detektiv, a se je najprej vpisal na študij medicine in pristal na ljubljanski slovenistiki. Je avtor več kot tridesetih knjig pravljic in zgodb ter pesniških zbirk za otroke in odrasle. Ob tem je tudi prevajalec, raziskovalec in predavatelj na Univerzi v Celovcu.

Damijan Stepančič se vse od konca študija na Akademiji za likovno umetnost posveča ilustraciji otroških in mladinskih besedil, pa tudi stripu, animaciji in lutkam. Uspelo mu je ustvari značilen stil, v katerem združuje sliko in ilustracijo, po novem tudi v španščini.

To je o knjigi povedala Youtube ustvarjalka Tatalia Lee iz Čila (v videu na 6:22):