El haditerrible en el Bosque Furioso

Avtor besedila: Jana Bauer
Naslov:
El Haditerrible en el Bosque Furioso
Naslov izvirnika: Groznovilca v Hudi hosti
Ilustracije:
 Caroline Thaw
Prevod:
Barbara Pregelj in Gemma Santiago Alonso
Tehnični podatki:
14,6×21; 116 strani
ISBN: 
978-961-6886-32-1
Cena:
15,00 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 10,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Nekega dne v Hudo hosto (po špansko Bosque Furioso) prileti majhen čajnik, v njem pa razmrščena in hudo jezna groznovilca (haditerrible). Živalim, ki v hosti živijo, kmalu postane jasno, da je zelo drugačna od drugih vil, a v resnici si ne morejo niti predstavljati, kako bo spremenila njihova življenja.
El haditerrible en el Bosque Furioso je španski prevod Groznovilce v Hudi hosti. Je pa tudi zabavna zgodba o tem, kako drugačni se lahko zdimo drugim in prijateljstvu, ki nas kljub vsem razlikam lahko poveže.

Jana Bauer je otroštvo preživela v Kočevju, kjer jo je s pripovedovanjem zgodb o čarovnicah, prikaznih in tihotapcih za literaturo navduševal predvsem oče, ki je bil izjemen pripovedovalec. To navdušenje je bilo tako trajno, da ga skuša deliti z bralci zgodb, ki jih je napisala, pa tudi zgodb drugih avtorjev, ki jih je uredila.

Caroline Thaw je najprej delala v gledališču in se postopno prepustila ilustraciji. Ta jo je tako prevzela, da ji je uspelo ustvarilti prepoznaven fantazijski svet, ki s številnimi podrobnostmi dopolnjuje literarno besedilo.