Juanova dežela

Avtorica besedila: Maía Teresa Andruetto

Naslov: Juanova dežela
Naslov izvirnika: El pais de Juan
Ilustracije:
 Gabriel Hernández Walta
Prevod:
Barbara Pregelj
Tehnični podatki:
19×21; 88 strani
ISBN: 
978-961-6886-12-3
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena:
18,00 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 10,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo
E-knjiga (Biblos)

Juanovi starši se na begu pred revščino priselijo s podeželskega severa v mesto. Zdaj ne gojijo več živine, pač pa se preživljajo z zbiranjem steklenic, papirja in kartona. V naselju Karton, kjer živijo, morajo to početi tudi otroci. Življenje v mestu postaja vse težje, a ko se poti Juana in Anarine prepletejo, tudi v njuni življenji posije sonce.

Juanova dežela je prvo v slovenščino prevedeno besedilo z Andersenovo nagrado ovenčane argentinske pisateljice, predavateljice in aktivistke Maríe Terese Andruetto (1954). Njena besedila izhajajo po vsem svetu in v številnih jezikih navdihujejo bralce, pa tudi druge umetnike. Njene zgodbe pripovedujejo v Španiji in Latinski Ameriki, preučujejo in poučujejo pa jih tako na argentinskih kakor tudi ameriških in evropskih univerzah.

Ustvarjanje Maríe Terese Andruetto (1954) je strastna vaja v tenkočutni spretnosti laganja, kot je nekdo imenoval literaturo. Njena besedila določajo iskanje osebne in družbene identitete, zrcaljenje posledic diktature vojaške huntev Argentini, pa tudi specifika ženskega univerzuma. Njene knjige so prava crossover besedila, ki jih prebirajo tako mlajši kot starejši bralci, saj presegajo starostne ovire in določitve.

Gabriel Hernández Walta (1973) je akademijo za likovno umetnost končal v Granadi, kjer tudi živi. Na začetku svoje ustvarjalne poti je ilustriral mladinska besedila pri večjih španskih založbah, ko pa je bil nominiran za nagrado Injuve, se je v celoti posvetil stripu.