Kulturna izmenjava

Avtorica besedila: Isol
Naslov:
Kulturna izmenjava
Naslov izvirnika: Intercambio cultural
Ilustracije: Isol
Prevod:
Barbara Pregelj
Dvojezična izdaja: slovensko – španska
Tehnični podatki:
19×24; 48 strani, trda vezava
ISBN: 
978-961-6886-14-7
Cena:
18,00 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 10,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Ko je Gašper nekega dne že skoraj zaspal pred televizorjem, ga je pritegnil oglas:
Zamenjajte za en teden kraj svojega bivanja in zaživite drugo življenje! Tako je prišel slon Bombo v mesto gledat televizijo, Gašper pa je preživel čudovit teden v afriškem pragozdu.

Marisol Misenta (1972, Buenos Aires), z umetniškim imenom ISOL, je vsestranska argentinska umetnica, predvsem pa ilustratorka, pisateljica in pevka. Je avtorica številnih avtorskih slikanic, med drugim tudi Porednega Petita – Petit, el monstruo. Za svoje delo je prejela številna priznanja (leto 2013 Spominsko nagrado Astrid Lindgren, leta 2006 in 2007 je bila med finalisti za Andersenovo nagrado), večkrat je bila uvrščena tudi na seznam Belih vran.

OD GNEZD DO ZVEZD:

Argentinska slikanica, kot že naslov pove, spregovori o različnih načinih bivanja na različnih koncih sveta. Gašper, ki živi v mestu, veliko časa preživi pred televizijo, ki je v Afriki, kamor se odpravi na izmenjavo, nima. Izkaže se, da je čisto nič ne pogreša, saj se da v naravi uganjati vragolije vseh vrst, spoznavati nove prijatelje, občudovati sončne zahode in še kaj. Slikanica spregovori o tem, da je drugačno lahko lepo, vznemerljivo in zanimivo. Takšno je sicer tudi gledanje televizije za slona Bomboma, ki se je naselil h Gašperju, a je hkrati še nekaj drugega – zasvojljivo. Slikanico lahko torej beremo tudi kot opozorilo, kako med gledanjem televizije resnični življenje teče mimo, z namigom, da ga je namera le škoda. Besedilo je blago zabavno, prav takšne so tudi ilustracije. (Gaja Kos)

Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig 2016
Pregled knjižne produkcije za mladino iz leta 2015