Moja resnična zgodba

Avtor besedila: Juan José Millas
Naslov: Moja resnična zgodba
Naslov izvirnika: Mi verdadera historia
Prevedla: Marjana Šifrar Kalan
Tehnični podatki: 14.6×20.9; 100 strani
ISBN: 978-961-6886-64-2
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 18,00 €, ceno s popustom preverite v spletni trgovini.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Obstajajo naključja? Kaj lahko povzročijo majhne, na videz nepomembne stvari, se sprašuje bralec, ki ga v svoje mreže zaprede mojstrsko napisana Moja resnična zgodba.

V njej spoznamo najstnika, ki v prvoosebni pripovedi opisuje, kaj se je zgodilo, ko je nekega dne, ko se je vračal iz šole, z mosta na cesto pod seboj po naključju spustil frnikolo, s tem pa povzročil hudo nesrečo. Bo ob težavah, ki jih tudi sicer imajo mladostniki, tudi če jim ne razpada družina, zmogel živeti s svojo krivdo?

JUAN JOSÉ MILLAS (1946) sodi med najpomembnejše sodobne španske pripovednike. Literarno kvaliteto mu uspe ubesediti na način, da so njegovi književni naslovi tudi izjemne prodajne uspešnice. Prejemnik najprestižnejših literarnih nagrad, avtor več kot tridesetih proznih besedil, prevedenih v več kot dvajset jezikov, kolumn in člankov s področja kulturega novinarstva se tokrat prvič predstavlja slovenskim bralcem z mladinskim besedilom.

“Globoko občuteno prvoosebno romaneskno besedilo priporočam tako mladim kot odraslim bralcem! Za pogovor o identiteti in potrebi po sprejetju, iskrenih in prikritih medosebnih odnosih, o grehu in pokori idr. … na ostrem robu med resničnim in fiktivnim. Napisano je mojstrsko in prepričljivo, členjeno na pregledna poglavja in tudi na kratko (81 str.)! Zelo priporočam tudi spremno besedo Barbare Pregelj Frnikola je padla, v kateri najprej predstavi avtorja, potem pa Zgodbo o otroku, polnem lukenj. (str. 83 – 96).” – mag. Tilka Jamnik, Priporočilnica Društva Bralna značka Slovenije

Didaktično gradivo je v pripravi.