Poredni Petit

Avtorica besedila: Isol
Naslov:
Poredni Petit
Naslov izvirnika: Petit, el monstruo
Ilustracije:
Isol
Prevod:
Barbara Pregelj
Dvojezična izdaja: slovensko – španska
Tehnični podatki:
22×22; 40 strani, trda vezava
ISBN:
978-961-6886-09-3
Cena:
17,99€, ob nakupu v naši spletni trgovini 10,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo
PETIT je deček, ki počne dobre in slabe stvari. To se mu zdi čudno in njegovi mami tudi. »Nisem v ničemer dober in sem slab v vsem?« se sprašuje Petit, ki si želi le malo miru in priročnik, ki bi mu razjasnil dvome.
Zabavna in poučna zgodba brez obsojanja, v kateri prepoznamo lastne dvome in protislovja.

 

Slikanica je prejela nagrado Zlata hruška.

Marisol Misenta (1972, Buenos Aires), z umetniškim imenom ISOL, je vsestranska argentinska umetnica, predvsem pa ilustratorka, pisateljica in pevka. Je avtorica številnih avtorskih slikanic, med drugim tudi Porednega Petita – Petit, el monstruo. Za svoje delo je prejela številna priznanja (leto 2013 Spominsko nagrado Astrid Lindgren, leta 2006 in 2007 je bila med finalisti za Andersenovo nagrado), večkrat je bila uvrščena tudi na seznam Belih vran.

“Zabavna in poučna zgodba brez obsojanja, v kateri prepoznavamo lastne dvome in protislovja«, je zapisano na zadnji strani slikanice. Dodala bi, da je obenem vendarle tudi ganljiva in zelo prisrčna.

Slikanica je izšla dvojezično (slovensko-španska izdaja) in je oblikovana v skladu s priporočili za oblikovanje gradiv za bralce z disleksijo – kot so vse slikanice založbe Malinc. Izšla je v zbirki Še … in želeli bi si le, da bi v slovenščini izšla še kakšna Isolina slikanica.” – Tilka Jamnik, Društvo Bralna značka Slovenije