S prstom na luni

Avtor besedila: Juan Kruz Igerabide

Naslov: S prstom na luni
Naslov izvirnika: Con un dede en la luna
Ilustarcije: Mojca Sekulič Fo
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 14.6×20.9; 172 strani
ISBN: 978-961-6886-06-2
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 26,99 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 10,00 €.

Trgovina
Prelistaj knjigo
Tati tate
Táti, táte, táti, té,
luna pride, luna gre.
Táti, táte, táti, té,
luna pride, luna gre.
Po nebu plava, tiho drsi
in na tvojem nosu obsedi.

Tati Tate
Tati, tate, tati, te,
luna va, luna viene.
Tati, tate, tati, te,
luna va, luna viene.
Vuela, vuela, temblorosa
y en tu nariz se posa.

Pesniška zbirka je dvojezična.

Pesniška zbirka S prstom na luni ima obliko otroške igre ristanc. Med branjem se pesniške igre od telesa, od fizičnega premikajo k zvenu, besedi, občutjem in čustvom. Poezija je orodje domišljije, zato je z njo mogoče raziskovati različne oblike misli, čustev in občutij. Z njo Juan Kruz Igerabide vabi otroke, naj sebe in svet, ki jih obdaja, razumejo in ugledajo na novo. (Gemma Santiago Alonso)

»Pravljice in pesmi so način, na katerega dihamo življenje«, pravi JUAN KRUZ IGERABIDE SARASOLA, ki se je rodil v baskovski vasici na severu Španije in zrasel z dvema jezikoma: maternim jezikom, starodavno baskovščino in španščino, ki je bila jezik njegovega šolanja. Vrsto let je tudi sam učil. Tako je odkrival svet pravljic in pesmi s svojimi učenci in otroki. Trenutno poučuje na baskovski univerzi ter piše za otroke in odrasle.

MOJCA SEKULIČ FO se je rodila v Ljubljani, kjer je tudi diplomirala na fakulteti za arhitekturo. Njeno ustvarjalna pot se je z arhitekturnega področja preselila na področje ilustracije ter oblikovanja. Dela za različne naročniške profile, obvlada različne medije in jih med seboj prepleta na čisto samosvoj način. V akrilni tehniki, v kombinacijah s kovinami in lesom združuje pravljice v risani obliki s pravljicami, ki jih ob slikah sama napiše. Sodelovala je na več kakor 30 skupinskih in samostojnih razstavah.

Didaktično gradivo je v pripravi.