Usoa, prišla si kot ptica

Avtor Besedila: Patxi Zubizarreta
Naslov: Usoa, prišla si kot ptica
Naslov izvirnika: Usoa, llegaste por el aire
Ilustarcije: Elena Odriozola
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 21×21; 28 strani
ISBN: 978-961-6886-01-7
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 15,99 €, ob nakupu v naši spletni trgovini 5,00 €

Trgovina
Prelistaj knjigo

Poimenovali so jo Usoa, ker je prišla kot ptica … Pravzaprav je z letalom priletela iz Afrike. Ko jo je sprejela in posvojila evropska družina, je imela pri sebi le pismo. Kaj piše v tem pismu? Komu je namenjeno? Kdo ga je napisal?

Patxi Zubizarreta se je rodil leta 1964 v Baskiji. Ko je bil majhen, je bil debelušen, saj je imel zelo rad slaščice. Želel si je, da bi bil, ko odraste, slaščičar. A ko je končal študij španščine, je začel pisati in s pisateljevanjem še do danes ni odnehal. Objavil je več kot dvajset knjižnih naslovov, ki se odlikujejo po izčiščeni pripovedi in izjemni senzibilnosti. Na svoji literarni poti je doslej dobil nekaj pomembnih nagrad, pa tudi privilegij, da lahko živi od literature.

Elena Odriozola (San Sebastian – Donostia, 1967) se ni odločila, da bo ilustratorka. Ilustriranje je prišlo kar samo od sebe. Zgodilo se je leta 1997, a se je v resnici začelo, ko je bila še majhna. Počasi, brez hitenja, ciljev in namenov. In še traja. Odriozola velja za eno najbolj priznanih španskih ilustratork. Za svoje delo je dobila vrsto nagrad, bila pa je tudi nominirana za Andersenovo nagrado.