Obisk avtorjev na knjižnem sejmu v Madridu

Od 27. maja do 12. junija v Madridu, natančneje v parku Retiro, poteka že 81. Feria del Libro Madrid.  Letos na sejmu sodeluje več kot 375 založnikov, distributerjev ter ostalih organizacij. Založba Malinc se bo na sejmu predstavila s petimi knjigami: poleg Groznovilce Jane Bauer (v španskem prevodu El Haditerrible y el invierno salvaje in Haditerrible en el Bosque Furioso bosta svoje knjige letos na sejmu med 6. in 12. junijem podpisovala tudi Klarisa Jovanović in Peter Svetina.

Klarisa Jovanović se bo so s slikanico Nikolai el gimnasta y un ladrón muy plasta (Telovadec Nikolaj prežene tolovaja), ki jo je ilustriral Štefan Turk in sta jo v španščino prevedla Barbara Pregelj in Juan Kruz Igerabide, predstavila 9. junija med 10.30 in 14.00 na stojnici distributerja Asturlibros.

Peter Svetina se bo pri isti stojnici 12. junija med 10.00 in 12.00 uro predstavil s knjigama Los sabios hipopótamos (Modrost nilskih konjev), ki sta jo prevedli Florencia Ferre in Barbara K. Vuga, ilustriral pa Francisco Tomsich, ter El anillo magico (Čudežni prstan), ki sta jo v španščino prevedli Barbara Pregelj in Gemma Santiago Alonso, ilustriral pa Damijan Stepančič.

Oba avtorja bosta 11. 6. v sklopu obiska sejma obiskala tudi knjigarno Libros de arena v Madridu.