Literarni natečaj Cienlee – Malinc (Latinska Amerika)

Po že tretji uspešni izvedbi literarnega natečaja v Španiji sodelovanju z organizacijo Talleres Cienlee Založba Malinc letos prvič razpisuje literarni natečaj v Latinski Ameriki, in sicer za prebivalce Argentine, Čila, Ekvadorja, Kolumbije, Mehike, Paragvaja, Peruja in Urugvaja. Namen natečaja je promocija del slovenskih avtoric in avtorjev, prevedenih v španščino, natečaj pa je namenjen tako odraslim kot otrokom od 6. do 13. leta. Natečaj poteka od 1. julija do 31. avgusta 2024. Najboljši izdelki bodo nagrajeni.

Udeleženci natečaja za otroke morajo napisati pismo, vsebina pa je odvisna od starosti in prebrane knjige slovenskega avtorja oziroma avtorice.

1. Udeleženci od 6. do 8. leta: El anillo mágico (Čudežni prstan) pisatelja Petra Svetine

Napišite pismo na podlagi prebrane knjige: El anillo mágico in odgovorite na vprašanje: Kaj bi vprašali čarobni prstan? (Ne pozabite, da ne morete zahtevati stvari ali materialnih predmetov)

2. Udeleženci od 9. do 10. leta: Los sabios hipopótamos (Modrost nilskih konjev) pisatelja Petra Svetine

Napišite pismo na podlagi prebrane knjige: Los sabios hipopótamos in v njem odgovorite na vprašanje: Kaj je za vas najpomembnejše?

3. Udeleženci od 11. do 13. leta: Solo cinco minutos más (Samo še pet minut) pisateljice Patricije Peršolja

Napišite pismo na podlagi branja knjige: Solo cinco minutos más in razmislite o spodnjem vprašanju: Kaj misliš, da bi naredil, če bi imel samo še pet minut?

Več o pogojih sodelovanja in nagradah za otroke je (v španščini) objavljeno na spletni strani Založbe Malinc tukaj:

Natečaj za odrasle temelji na španskem prevodu romana Cuando allí arriba los abedules reverdecen (Ko se tam gori olistajo breze) Brede Smolnikar.  Udeleženci morajo za sodelovanje napisati krajšo zgodbo, v kateri opišejo zgodbo izjemne ženske in razmislijo o tem, v čem je njena posebnost.

Več o pogojih sodelovanja in nagradah je (v španščini) objavljeno tukaj: