Obisk festivala Baba Kamo v Valenciji v sklopu projekta LIT-UP

Med 15. in 17. decembrom je v Valenciji potekal festival in sejem ilustriranih knjig Baba Kamo, ki ima za svoj glavni cilj promocijo ilustriranih knjig v vseh oblikah. Obenem festival prinaša priložnosti za srečanja ilustratorjev, avtorjev in založnikov, program sejma pa dopolnjujejo razstave, strokovna srečanja, otroške delavnice in izobraževanja. Sejemsko dogajanje poteka v samem centru Valencije, v centru CCCC, obnovljenem samostanu iz 13. stoletja, ki je danes eno izmed osrednjih mestnih kulturnih žarišč. Založba Malinc je festival obiskala v sklopu dejavnosti v evropskem projektu LIT-UP, ki manjšim založnikom in avtorjem pomaga povečevati konkurenčnost na mednarodnem trgu.
Prvi dan sejma je bil namenjen sestankom z ilustratorji, drugi dan sejma pa sestankom in srečanjem z založniki. Tega dne je potekalo tudi srečanje članov konzorcija projekta, ki ga je udeležila urednica Barbara Pregelj. Tretjega dne, v soboto, 16. decembra, se je sejem zaključil z različnimi spremljevalnimi dogodki in delavnicami, ki so bili odprti tudi za javnost. V sklopu tega dne je potekalo več predstavitev sodelujočih projektov, med drugim tudi projekta LIT-UP. Na predstavitvi sta sodelovali tudi slovenska ilustratorka Maja Kastelic ter baskovska ilustratorka Maite Gurrutxaga, ki je ilustrirala slikanico Martin, ki smo jo letos izdali pri Založbi Malinc.
S sobotnimi dogodki se je obisk tudi zaključil, naslednje srečanje v sklopu projekta LIT-UP pa bo aprila potekalo v Sloveniji.
Projekt LIT-UP sofinancira Evropska unija.