12 pesmi

Avtor besedila: Frederico García Lorca
Naslov: 12 pesmi
Naslov izvirnika: 12 poemas
Prevedla: Barbara Pregelj in Igor Saksida
Tehnični podatki: 21.0×29.7; 40 strani
ISBN: 978-961-6886-85-7
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 25,00 €, ceno s popustom preverite v spletni trgovini.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Tokratni izbor García Lorcove poezije prinaša izbor njegovih pesmi, ki veljajo za otroške in se naslanjajo na ljudsko pesniško in glasbeno tradicijo.

Tudi Lorcova poezija za otroke je izjemno kompleksna in večplastna in je zato nastala v sodelovanju dveh prevajalcev (Barbare Pregelj in Igorja Sakside). Izbor besedil izvrstno dopolnjujejo ilustracije Gabriela Pacheca, ki so polne metaforike in simbolizma in bralce izzivajo v nov dialog z Lorcovo poezijo.

Federico García Lorca (1898-1936) je brez dvoma eden najbolj znanih španskih pesnikov v Sloveniji, ki je močno vplival tudi na sodobno slovensko poezijo.

Izdajo dopolnjujejo ilustracije mehiškega nadrealističnega slikarja, Gabriela Pacheca (1973).

Predstavitev zbirke v pogovoru Barbare Pregelj z Igorjem Saksido ter uvodno predstavitvijo ilustratorja Gabriela Pacheca.

“Zelo lepa slikanica prinaša torej izbor 12 Lorcovih pesmi, ki veljajo za otroške in ob njih so čudovite ilustracije! V resnici so pesmi večplastne in sporočilne bralcem vseh starosti, prav tako ilustracije! Koliko metaforike in simbolizma, kakšen estetski užitek! Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo in da so v njej pesmi tudi v španščini ter spremna beseda (Življenjepis) in zapis ilustratorja ob Lorcovi poeziji (Elegija nemogočega).” – mag. Tilka Jamnik, Priporočilnica Društva Bralna značka Slovenije