Mama, ki je deževala

Avtor besedila: José Luís Peixoto
Naslov:
Mama, ki je deževala
Naslov izvirnika: A mãe que chovia
Ilustracije: Daniel Silvestre de Silva
Prevedla: Urška Rupar Vrbinc
Tehnični podatki: 22×22; 60 strani
ISBN: 
978-961-7122-15-2
Cena:
25,00 €, ceno s popustom preverite v spletni trgovini.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Glavni junak prvega mladinskega besedila zelo uveljavljenega portugalskega pisatelja Joséja Luísa Peixota je otrok dežja. A tako izvirno mamo, ki jo vsi potrebujejo, se mora naučiti deliti z drugimi.
Ta izjemno občutljiva, poetična in obenem preprosta slikanica slavi in poudarja eno najmočnejših sil v naravi: brezpogojno materinsko ljubezen.

José Luís Peixoto, leta 1974 rojeni avtor, je plodovit na vseh področjih svojega ustvarjanja. Piše tako prozo in poezijo, kot tudi dramska besedila. Za svoje delo je prejel že več nagrad, med njimi tudi literarno nagrado Joséja Saramaga. Peixoto slovi kot novi glas portugalske literature, po njem pa so poimenovali tudi literarno nagrado, ki jo podeljujejo mladim ustvarjalcem.

Slikanico je z ilustracijami opremil Daniel Silvestre da Silva.

Slikanica, ki naj bi bila namenjena predvsem otrokom (5-10 let), lahko nudi izjemen estetski užitek slehernemu bralcu: osupnejo besedilo, ilustracija in oblikovanje! Vsekakor je to slikanica, ki jo bralci doživljamo glede na starost, življenjske in bralne izkušnje, občutljivost in naravnanost …«. – mag. Tilka Jamnik, Priporočilnica Društva Bralna značka Slovenije

Didaktično gradivo je v pripravi.