Na življenje!

Avtor besedila: L’homme Étoilé
Naslov:
Na življenje
Naslov izvirnika: À la vie!
Ilustracije: L’homme Étoilé
Prevedla: Veronika Stabej
Tehnični podatki: 22×22; 196 strani
ISBN: 
978-961-7122-14-5
Cena:
27,00 €, ceno s popustom preverite v trgovini.

Trgovina
Prelistaj knjigo

Z Rogerjem Zvezdni človek oklofuta bolezen ob vražjih zvokih uspešnic Queenov. Z Matildo se nauči govoriti švedsko, Edmond mu zastavi pravi gastronomski izziv in Nanie ga posvoji kot popolna babica.

V tem risoromanu, polnem človečnosti, Zvezdni človek, ganljivi in zabavni zdravstveni tehnik z več kot 100 000 sledilci na Instagramu pripoveduje o življenju na oddelku za paliativno oskrbo nežno, sramežljivo, z ljubeznijo in humorjem

»SLADKORNA PENA, UJETA V ZMRZOVALNIKU«

1 m 93 cm, tetoviran, oboževalec Queenov, Zvezdni človek z ganljivimi risbami na Instagramu pripoveduje o vsakdanjem življenju sebe in svojih pacientov in pacientk v paliativni oskrbi.

L’Homme Étoilé (Zvezdni človek) – je psevdonim striparja Xavierja, ki dela kot medicinski tehnik na področju paliativne oskrbe v Franciji. Njegovi pacienti so 193 cm visokega, potetoviranega oboževalca Queenov opisali z besedami “sladkorna pena, ujeta v zmrzovalniku,” njegov priimek pa širši javnosti ostaja skrivnost.

Zvezdni človek, avtor risoromana Na življenje!, je septembra 2021 obiskal Slovenijo in bil deležen velikega zanimanja. Povzetek njegovega obiska si lahko ogledate v spodnjem videu.

“Morda se bojimo smrti kot hudič križa, zato ji stežka priznamo pridevnike, kot so hvaležen, lep, dober, prijeten, duhovit. Pri njej ni nič zlahka, saj je neizmerno boleča izkušnja, ki sčasoma, hvala bogu za svojce, iskrene prijatelje, nekoliko zbledi ali se – najbrž je tako reči bolje – vsaj spremeni. Smrt seveda ni test iz ljubezni, zato pa je – če vzamemo v roke roman v risbah Na življenje!, ki ga je ustvaril Zvezdni človek – lep dokaz, da lahko življenje zajema predvsem iz ljubezni in smrt kot del njega tudi.” – Mimi Podkrižnik, Sobotna priloga