Nika Velikanka

Avtor besedila: Mikel Valverde
Naslov: Nika velikanka
Naslov izvirnika: Rita gigante
Ilustracije: Mikel Valverde
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: 14.6×20.9; 88 strani
ISBN: 978-961-6886-88-8
Knjiga je oblikovana v skladu s kriteriji oblikovanja gradiv za bralce z disleksijo.
Cena: 20,00 € (ceno s popustom preverite v trgovini)

Trgovina
Prelistaj knjigo

Nika je najmanjša v razredu. Zato ljudje mislijo tudi, da je mlajša, kot je v resnici. In tega ji je dovolj, postati hoče večja, velika. Tudi v neki reviji je prebrala, da so samo visoke ženske lahko uspešne. O svojih skrbeh se pogovori s starši, ki ji zatrdijo, da jo imajo radi takšno, kot je. Enako pravijo tudi prijateljice. A Nika čuti drugače in ko nekega dne na tržnici najde čudežni napitek se zdi, da ji bo težavo uspelo premagati.
Nika velikanka je prvo avtorsko besedilo Mikela Valverdeja v slovenščini, kjer smo ga doslej poznali po ilustracijah slikanic o Joni Juana Kruza Igerabideja ter psički Xoli Bernarda Atxage.

Mikel Valverde o sebi:

Sem pisatelj in ilustrator, rodil sem se v mestu Vitoria-Gasteiz v Španiji, Baskiji, kjer tudi živim.
Že med študijem slikarstva na Univerzi baskovske dežele sem začel risati in objavljati stripe. Ko sem spoznal svet ilustrirane literature, mi je postalo jasno, da mi ta najbolj ustreza. Sprva sem ilustriral knjige drugih avtorjev, potem pa začel snovati svoje zgodbe. Izdal sem več kot deset knjižnih naslovov in svoje pisateljevanje še vedno dopolnjujem z ilustratorskim delom.
Zelo rad pripovedujem, na ilustracijah to počnem s poudarjanjem izraza, moja besedila pogosto vsebujejo humor, dogodivščin in presenečenja.
Pisanje in ilustriranje je čudovit poklic, poln čudežnosti. A terja veliko sedenja. Zato se zelo rad tudi sprehajam, ukvarjam s športom, hodim po svetu in se prepuščam svoji radovednosti.

Didaktično gradivo je v pripravi.