Raznašalka kruha

Avtor besedila: Peter Svetina
Naslov:
Raznašalka kruha
Ilustracije: Jokin Michelena
Tehnični podatki: 23×22; 40 strani
ISBN: 
978-961-7122-13-8
Cena:
20,00 €, ceno s popustom preverite v trgovini.

Trgovina
Prelistaj knjigo

»Kruh je kruh za telo, glasovi so kruh za dušo.«
Raznašalka kruha je zgodba o potovanju in iskanju, ki ga moramo opraviti, da bi našli sebe in druge. Mojstrsko besedilo Petra Svetine pripoveduje o odraščanju Jana in Marije in o kruhu, z izjemnimi ilustracijami ga je opremil baskovski ilustrator Jokin Michelena.

Ko je bil Peter Svetina majhen, je bil prepričan, da bo, ko odraste, detektiv, a se je najprej vpisal na študij medicine in pristal na ljubljanski slovenistiki. Je avtor več kot tridesetih knjig pravljic in zgodb ter pesniških zbirk za otroke in odrasle. Ob tem je tudi prevajalec, raziskovalec in predavatelj na Univerzi v Celovcu.

Jokin Michelena (1962) je v San Sebastianu rojeni baskovski ilustrator. Za svoje delo je prejel tudi nagrado Premio Euskadi za ilustracijo.

Izjemna slikanica o kruhu s čudovitimi pisateljevimi glasovi in silovitimi ilustratorjevimi valovi … je slikanica za dušo, osupljiva slikanica za otroke in odrasle! Slovenski pisatelj in baskovski ilustrator, dogajalni prostor baskovska Donostija, ponavljajoč dogajalni čas … zgodba »čudna, skrivnostna in se kar naprej ponavlja«. – mag. Tilka Jamnik, Društvo Bralna značka Slovenije

Didaktično gradivo bo kmalu na voljo.