Tilkin zmaj

Avtor besedila: Lawrence Schimel
Naslov:
Tilkin zmaj
Naslov izvirnika:El dragón de Salomé
Ilustracije: Cecilia Rébora
Prevedla: Barbara Pregelj
Tehnični podatki: e-knjiga, EPUB
ISBN: 
978-961-7122-17-6

Cena: 10,99 €

 

Nakup ali izposoja (Biblos)

Ko se vrača iz šole Tilka najde kovanec. Takšen, ki prinaša srečo. A ko se skloni, da bi ga pobrala, se iz grmovja oglasi majhen zmaj, ki pravi, da ga je prvi zagledal on. A tudi Tilka bi ga rada obdržala. Kaj bosta storila? Bosta našla rešitev, ki bo pravična za oba?

Lawrence Schimel se je 1971 rodil v New Yorku, od 1999 pa živi v Madridu. Doslej je podpisal besedila različnih literarnih zvrsti (pripovedništvo, esejistika, biografija, poezija, stripi), ki so namenjena različnim bralcem (tako otrokom kot odraslim). Zelo dejaven je tudi kot prevajalec in kulturni posrednik.

Za svoje ustvarjanje je prejel vrsto nagrad, med drugim tudi Lambda Literary v ZDA in 2020 Siegesseule za najboljšo knjigo leta v Nemčiji. Njegova besedila so prevedena v številne jezike, nekaj tudi v slovenščino: Cecilija in zmaj, Tak kot drugi, Spuščanje zmaja, Lužasta pot, ki so izšle pri založbi Škuc in/ali Centru za slovensko književnost.

Pogovor z Lawrenceom Schimlom, uveljavljenim španskim avtorjem mladinskih besedil. Pogovor je potekal v španščini, opremljen je s slovenskimi podnapisi.