Dogodki na Slovenskem knjižnem sejmu

Med 21. in 26. novembrom bo na Gospodarskem razstavišču potekal 39. Slovenski knjižni sejem. Stojnico založbe Malinc najdete v hali A, zraven stojnice Mladinske knjige, nasproti Cankarjeve založbe. V času sejma naše knjige, vključno z novostmi, dobite po ugodno znižanih cenah.

Poleg tega pripravljamo v času sejma bogat spremljevalni program. Na naši stojnici, Pogovorni postaji in Odru mladih se bodo zvrstili naslednji dogodki:

  • Četrtek, 23. 11. 2023, 12.00: Podpisovanje knjig s srbsko pisateljico Jasminko Petrović [STOJNICA MALINC] 

Na stojnici založbe Malinc bo priznana srbska pisateljica Jasminka Petrović podpisovala prevode romana 35 kalorij brez sladkorja v slovenščino in španščino ter poklepetala z bralci

  • Četrtek, 23. 11. 2023, 12.00: KVIZ ZA OTROKE: Veste čisto vse o nogometu? [ODER MLADIH] 

Ste prepričani, da veste čisto vse o nogometu? Pridružite se nam na kvizu na Odru mladih, na katerem boste izvedeli, ali ste pravi nogometni poznavalci, ob tem pa se seznanite z liki iz priljubljene knjižne serije o Nogometastičnih.

  • Četrtek, 23. 11. 2023, 13.00: Pogovor z avtorico in prevajalci mladinskega romana Jasminke Petrović 35 kalorij brez sladkorja [POGOVORNA POSTAJA] 

S prepoznavno srbsko avtorico Jasminko Petrović in prevajalcema Klariso Jovanović in Davidom Herederom Zorzom se bomo pogovarjali o romanu 35 kalorij brez sladkorja, ki se tematike anoreksije pri mladostnikih loteva tudi z uporabo humorja. Je ta tema še vedno tabu? Zakaj nam je o tem tako težko govoriti? Kaj se skriva za 35 kalorijami brez sladkorja?
Pogovor moderira Sašo Puljarević.

  • Petek, 24. 11. 2013, 11.00: KVIZ ZA OTROKE: Sivček in podnebne spremembe [ODER MLADIH]

Sivček avtorice Kris Etxabe je leposlovno besedilo, ki otrokom predstavi posledice podnebnih sprememb, in to na način, da tudi sami premišljujejo o njih in zanje skušajo najti rešitve. Otrokom bomo tematiko slikanice približali v obliki kviza, ki ga bo vodila Polona Konjedic.

  • Sobota, 25. 11. 2023, 13.00: Predstavitev zbirke Kako so rože prišle na svet z Bredo Podbrežnik Vukmir [ODER MLADIH]
Kako so rože prišle na svet je knjiga, ki prinaša pravljice o rožah z vseh koncev sveta. Je tudi zbirka povedk, bajk in legend, ki povezuje različne kulture in celine ter kaže na različnosti in podobnosti med kulturami. Zbirko bo v pogovoru s Katarino Kogej predstavila ena od avtoric, Breda Podbrežnik Vukmir, ki nam bo katero izmed pravljic na dogodku tudi pripovedovala.
Vsi dogodki so brezplačni, zato vas toplo vabimo, da se jih udeležite!