Na festivalu Druga prikazna v Skopju bo letos sodelovala tudi urednica založbe Malinc, dr. Barbara Pregelj

Med 26. in 27. avgustom bo v Makedoniji potekal regionalni literarni festival Druga prikazna (Druga zgodba), na katerem bo sodelovala urednica založbe Malinc dr. Barbara Pregelj.

Festival, ki sicer poteka že sedmo leto, se bo letos odvijal na dveh lokacijah v Skopju. Slogan letošnje izvedbe je Nova pismenost, namen festivala pa je raziskovanje eksperimentalnih pedagoških praks pri poučevanju literature, vloga kritične in demokratične učilnice in nastanek literarnih kanonov.

Sodelujoči, od katerih jih petnajst prihaja iz širše regije ter petnajst iz lokalnega prostora, bodo v sklopu festivala tako poskušali umestiti sodobne tokove regionalne literarne scene, razpravljali o knjigah vrhunskih pisateljev in pesnikov ter predstavljali dobre primere interdisciplinarnih projektov.

Barbara Pregelj bo v nedeljo, 27. avgusta, med 15:30 in 18.00 uro skupaj z Nenadom Tonkinom in Dorothejem Neshovskim izvedla delavnico za otroke na temo poezije Federica Garcíe Lorce. Temu bo ob 18.00 uri sledil pogovor urednice z Nikolo Gelevskim, ob 20.00 pa večer zaključuje skupna debata.

Celoten program festivala najdete tukaj.