Spletno usposabljanje v okviru projekta LIT-UP

Spoštovani založnik, avtor, knjigarnar, knjižničar, študent! Spoštovani vsi, ki vas zanima naš projekt!

Vljudno vas vabimo, da se udeležite spletnega usposabljanja v štirih modulih v okviru projekta LIT-UP.

Cilji izobraževanj, ki se izvajajo na platformi Moodle, so z vsebinami po meri povečati kompetence založnikov in avtorjev na naslednjih področjih:

  1. Vodenje domačih in mednarodnih knjižnih sejmov: priprava na dogodek, izvedba dogodka, delo po dogodku – kako pretvoriti stike v prodajo ali nakup del.
  2. Vodenje literarnih promocijskih dogodkov: priprava pred dogodkom, izvedba dogodka, kako izkoristiti skupno prisotnost avtorjev in urednikov/založnikov na promocijskih dogodkih.
  3. Upravljanje avtorskih pravic: ena delavnica bo namenjena založnikom, da se seznanijo z vsemi pravicami, ki jih morajo upravljati ob izdaji del; druga pa avtorjem, da se seznanijo, o katerih pravicah naj bi se pogajali s svojim založnikom.
  4. Pogajanje o avtorskih pravicah: ta modul je namenjen samo založnikom, da se naučijo, kako promovirati dela mednarodnem prostoru, kako vzpostaviti stik z zainteresiranimi založniki in kako se pogajati o avtorskih pravicah na mednarodnih sejmih.

Vsak modul je sestavljen iz cca. 20 ur usmerjenega samostojnega učenja, zanimivega modela učenja, kjer na eni strani učitelj opredeli cilje, učne vsebine in učne aktivnosti, ki naj jih razvije učeči se (usmerjeno); na drugi strani pa imajo učeči se lastništvo in nadzor nad svojim učenjem – učijo se v skladu z lastnimi aktivnostmi ter ter usmerjajo, uravnavajo in ocenjujejo lastno učenje (samostojno).

Na voljo bodo učna gradiva, kot so videoposnetki, članki, avdioposnetki, podcasti, predavanja in obrazci za uporabo: osnutki, delovni listi, kontrolni seznami, pogodbe. Najpomembnejše rubrike so: delavnice v živo, Učenje iz prakse – DOs in DON`ts ter Vprašaj strokovnjaka.

Gradivo za usposabljanje je večinoma na voljo v angleščini, zato je za sodelovanje v programu potrebno znanje angleščine na ravni B1, po možnosti B2.

Prvi modul se začne 1. maja, zato vas vabimo, da se na usposabljanje prijavite tukaj: https://forms.gle/zG63bMC89PN4qbK87 .

Po 20. aprilu vam bomo poslali uporabniško ime in vas obvestili, ko bodo gradiva pripravljena, da boste lahko začeli z učenjem.

Delavnica Mednarodni knjižni sejmi: cilji in strategije bo potekala v okolju ZOOM v živo v četrtek, 25. maja, od 15. do 19. ure. Vodila in moderirala jo bo gospa Carlota Torrents. ZOOM povezavo prejmete po prijavi ​​nekaj dni pred delavnico.

Veselimo se vaše prijave in učenja skupaj z vami!

LIT – UP tim za on-line izobraževanje

Projekt je bil ustvarjen z namenom opredelitve in izvajanja konkurenčnih strategij za opolnomočenje založnikov in avtorjev, ki delajo z manj uporabljanimi jeziki, da se uspešno soočijo z velikimi igralci, ki delajo z večjimi jeziki v svetovnem okvirju. Strategije, opredeljene v okviru projekta, bodo pomagale založnikom in avtorjem tekmovati z resničnimi možnostmi preživetja v primerjavi z velikimi jeziki in igralci, ki delujejo na svojih trgih. Izvajanje teh strategij, ki temeljijo na razvoju veščin, odnosov in znanja, jim bo omogočilo izboljšanje tržnega deleža, odnosov in položaja na svetovnem trgu. Da bi to dosegli, se LIT – UP osredotoča na 3 glavne cilje: razvoj potrebnih veščin, ustvarjanje močne mreže založnikov in krepitev mreže agencijskih posrednikov.

Materni jeziki projektnih partnerjev so: baskovščina, katalonščina, frizijščina, srbščina, slovenščina, španščina, valencijščina in italijanščina.

Več na: https://litup-project.eu/