Srečanje partnerjev v Skopju v okviru evropskega projekta GG4A

Od 15. do 17. septembra bo v Skopju v Severni Makedoniji potekalo srečanje partnerjev v projektu GG4A, v katerem poleg založbe Malinc sodelujejo še KUD Sodobnost International, španska založba Alberdania, makedonska založba Skaznuvalka ter portugalska založba Trinta Por Uma Linha.

Namen srečanja je pregled in načrtovanje aktivnosti v projektu GG4A – Inovativno medkulturno promoviranje branja, v sklopu katerega bodo potekali mednarodna promocija branja v šolah preko digitalne platforme, serija delavnic kreativnega pisanja ter izid in promocija šestih mladinskih del v vseh petih jezikih projekta (slovenščina, španščina, baskovščina, makedonščina in portugalščina).

V sklopu obiska bomo skupaj s partnerji izvedli tudi dva dogodka javnega branja. V petek, 15. septembra bo ob 18. uri v knjigarni Čudna šuma potekala delavnica, na kateri bo predstavitev bralnomotivacijskih strategij. V soboto, 16. septembra, pa bo ravno tako v knjigarni in kavarni Book-Cafe Bukva potekal dogodek z naslovom “Mirror and Jeans” (Ogledalo in kavbojke), na katerem bosta predstavnika založb Alberdania in Trinta por uma linha predstavila posebnosti baskovske in portugalske mladinske književnosti, slišali bomo pa tudi branje prevedenih del v sklopu projekta.

                                                        Projekt GG4A sofinancira Evropska unija.