Delavnice Cienlee pripravljajo bralni natečaj na temo slikanice Telovadec Nikolaj prežene tolovaja Klarise Jovanović in Modrosti nilskih konjev Petra Svetine

Zaradi uspeha in navdušenja, ki ga je lani v Španiji požel bralni natečaj, delavnice Talleres Cienlee tudi letos s podporo knjižnice Biblioteca Pública Municipal »Leer y sonar« v sodelovanju z založbo Malinc pripravljajo natečaj, na katerem bodo sodelovali učenci iz različnih razredov iz štirih šol iz mesta Quintanar de la Orden.
  • Učenci iz 1. in 2. razreda osnovne šole bodo brali slikanico Telovadec Nikolaj prežene tolovaja Klarise Jovanović in Štefana Turka. Naloga učencev bo, da z barvicami v likovni kompoziciji ilustrirajo prizor iz knjige, ki je posebej pritegnil njihovo pozornost.
  • Učenci iz 3., 4., 5. in 6. razreda osnovne šole bodo brali Skrivnost nilskih konjev Petra Svetine. Učenci 3. in 4. razreda osnovne šole morajo nato napisati 20-30 vrstic dolgo besedilo o knjigi in se osredotočiti na eno poglavje ter pripraviti ilustracije.
  • Učenci iz 5. in 6. razreda pa morajo napisati 30-40 vrstic dolgo besedilo ter ga ilustrirati z vodenimi barvicami.
Zadnji rok za oddajo prispevkov je 25. maj. Učenci bodo za sodelovanje prejeli nagrade, zmagovalci iz vsake starostne skupine pa še posebno nagrado. Vsi izdelki pa bodo razstavljena v knjižnici ob mednarodnemu dnevu knjižnic 24. oktobra.
Nestrpno se že veselimo izdelkov in sodelujočim želimo veliko navdiha!